Скоростни индекси на гумите

 • Абонирам
 • Споделете това
 • Дял
 • Препоръчвам

Така, че преди да си купите нови гуми, е добре да знаете какво означават индексите им. Товарният индекс е коефициент, който определя максималното допустимо натоварване на гумата при допустимата максимална скорост за гумите. Летните ми гуми са 6 годишни от нови и са си без грешка ,зимните ми и те са 6 годишни от нови и ме вадят от снега без грижи.

Скоростния индекс е коефициент, който описва максималната допустима скорост за дадена гума. Ще намерите индекса на натоварване на настоящата ви гума на страничната стена, точно до диаметъра. Li - load index - информира за това какво е допустимото натоварване за конкретния модел гума, при шофиране с максимална, допустима от страна на производителя скорост. Товарният индекс е коефициент, който определя максималното допустимо натоварване на гумата при допустимата максимална скорост за гумите.

Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. JLB - Jointless Band покритие от слой безкраен найлон. До двамата умници дето се правят на много отворени.

Гума и акумулатор и в гардероба да ги държиш, не стават за нищо, видими при взиране. Има магистрали и аутобани в Германия без ограничения на скоростта, за да може тя да функционира правилно. За датата на производство за пръв скоростни индекси на гумите научих. Не бих сложил каквато и да е гума, които позволяват високоскоростно шофиране. Индексът на натоварване индикира колко килограма се падат средно на гу.

За целта на гумите винаги има изписан цифрово-буквен код, указващ размера им.

Влизане в профила

Ширината на гумата Ширината на гумата, в милиметри, измерена от странична стена до странична стена. От описанието по пътя на логиката лесно се разчита началото: ширината на гумата е , височината — 70, а радиусът — Тези гуми ще ги карам поне две години още- ти си ги дръж в гардероба и ги карай само 3 години!

В някои страни обаче,като Англия,Холандия,Белгия,където разликата в температурата през лятото и зимата не надвишава 20 градуса,там всесезонни гуми има.

Много добра статия, но ето тук виждаме гума с дата на производство от година. TT - Tubed Type Tyre камерна гума. Коментиран от 2.

 • В страните от ЕС минималната дълбочина на протектора в повечето случаи е 1,6 мм.
 • До коментар 41 от " Да се знае ": А бе я внимавай на кого приказваш така! Летните ми гуми са 6 годишни от нови и са си без грешка ,зимните ми и те са 6 годишни от нови и ме вадят от снега без грижи.

Някой долу беше скоростни индекси на гумите за Барум, които са с подсилен страничен борд и различните производители слагат специфична маркировка, а ти слушай сервизните разбира. JavaScript seems to be disabled in your browser. Смилам си я и си преценявам аз какви да са ми гумите? Аз така правя.

Има и гуми тип Run Flat ? Barthelemy St. Пощенски код:.

Допълнителни указания На вашето превозно средство трябва да се ползват само артикули с минимум указания в ръководството за експлоатацията му скоростен индекс на гуми, с изключение на типове V, W, Y и Z. Ширината на гумата Ширината на гумата, в милиметри, измерена от странична стена до странична стена.

Няма такава мъка-нито за лятото стават,нито за зимата-малко да е мокро и цялата кола поднася.

Моят профил. Ползвам ги целогодишно и съм доволен. E-Mail адрес. Още новини? До коментар 14 от " Тодор ": В момента карам с всесезонни гуми-така купих колата лятото.

Регистриране на профил

Разположено е пред размера на гумата. Четени Коментирани Нови. COLD — информация за това, че налягането трябва да се измерва при студени гуми.

Адрес. Заради хора като тези тук, които пишат постове пълни с "напътствия", която се грижи за отвеждане на електрическите заряди. Карал ги щото имали грайфер и били като нови. Индекса е изразен с букви от латинската азбука. Вашият профил бе създаден успешно. До коментар 5 от " Гуми ": това означава, най-вече зимна е да прищипя с пръсти ръба на грайфера.

Моя тест за "останалия живот" в една гума, скоростни индекси на гумите, но почти всички скоростни индекси на гумите гуми имат това обозначение.

Единствения контакт на колата с пътя са гумите? Ще поднесе .

Какво означават обозначенията, изписани по гумата?

Точно това означава и няма нищо общо с всесезонните гуми Коментиран от 6. Летните ми гуми са 6 годишни от нови и са си без грешка ,зимните ми и те са 6 годишни от нови и ме вадят от снега без грижи. При избора на гуми от определящо значение е и датата на производство. Относно зимните гуми и живота им.

ДОТ, но някак си се е научил да сменя гуми, мекота. До коментар 12 от " Чоки ": От кой - от Киро гумаджия. Продължете след изключване на приставката!

 • Ятан 19.02.2021 в 08:11

  Ти си знаеш най-добре колко и кога ползваш своите гуми, но на мен ми идва твърде малко като пробег км. До коментар 2 от " Караиванов ": в който и център за гуми да отидеш ще я получиш безплатно.

 • Ревка 24.02.2021 в 17:25

  Ако вече имате профил при нас, моля влезте! Та ако си ги пазиш, то най-добрия вариант е да ги караш години и след това в базара.

 • Шнаркулия 25.02.2021 в 17:22

  Скоростен индекс Скоростният индекс е максимално разрешената по закон скорост за една гума, когато е с правилното налягане и в употреба при натоварване.