Edukativni centar Istočno Sarajevo

ECIS
Puni naziv udruženja: Edukativni Centar Istočno Sarajevo
Skraćeni naziv udruženja: ECIS
Adresa: Ilidžanske brigade bb TC Dobrinja 4, Istočno Sarajevo 71123, Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 65 043 800
Fax: -
E-mail: info@edukativni.info
Web site: http://edukativni.info/

Osnivanje

Edukativni Centar, skračeni naziv ECIS (akronim od Edukativni Centar Istočno Sarajevo) osnovan je u decembru 2014. godine, a zvanično je počeo sa radom 01.01.2015. godine. Udruženju nakon početka rada počinju pristupati novi članovi, a njihov broj iz dana u dan raste. Naravno, vrata Udruženja su otvorena svima koji žele i mogu pomoći da zajedno učinimo ljepšim i boljim naše mjesto za život.

Misija

Misija Edukativnog Centra – ECIS-a jeste da promoviše znanje kao primarni element za stvaranje šire realne slike stanja i spoznaju ključnih problema, te da udruživanjem kapaciteta znanja doprinese jačanju svijesti i moralnih kriterija civilnog društva, udruženja i pojedinaca, kao i vlasti Bosne i Hercegovine i regije.
Vizija

Naša vizija jeste otvoreno društvo koje ima jasnu percepciju i razumjevanje stvarnih problema, te ih shvataju onakve kakvi oni jesu, uključujući se u rješavanje tih problema kroz procese odlučivanja u javnom životu. Naša vizija je Društvo znanja, ili društvo koje zna kako prepoznati i riješiti ključne probleme, te državu Bosnu i Hercegovinu učiniti ljepšim mjestom za život.